Motivation och inspirationspepp!

06.03.2021

Skid-VM är snart till ända och sällan är det så tydligt som då hur elitidrott på många sätt, fungerar som min största inspirationskälla i livet!

Att se Jonnas, Ebbas och Fridas orubbliga förmåga att leverera när det gäller som mest. En idrottarens vetskap om att det ALLTID finns en växel till, när man inte tror att det gör.HELA registret av känslor från fullkomlig lycka till största besvikelse. Starka pannben och förmågan att alltid komma igen! 

Ingen idrottare når världstoppen utan fullständig besatthet och total disciplin.Ingen idrottare når toppen utan att uppoffra nästan allt. Där besatthet är en dygd och målmedvetenhet en grundförutsättning.I den miljön formades min hjärna. I den världen bor till viss del fortfarande mitt hjärta.

Utanför idrottslivet finns många andra aspekter att förhålla sig till.Total uppoffring och fokus på en sak fungerar inte längre lika bra. Att sätta allt annat åt sidan är inte längre lika tillfredställande och ändamålsenligt.Idrott visar vägen för mod att våga tro på det omöjliga! Att tänja på gränser, utmana, våga, hoppa och köra. Att fortsätta tro. Att peppa sig själv och andra, när det behövs.Och att få visa och inspirera den vägen vidare till andra.

När jag ser Frida, Ebba, Jonna och kompani fightas höjs pulsen lite extra. Påminns jag om känslan, där gränserna försvinner och där man för en kort stund får känna sig gränslös och oövervinnerlig.Känslan man kan offra så mycket för att få känna. Känslan jag för evigt kommer att minnas och på olika sätt försöka uppnå igen.Idrott som inte exakt går att ersätta med någonting annat. Men som finns där som en kär påminnelse om allt det fantastiska som den fortsätter att föra med sig. 

För inspiration och styrka. Som åskådare, i soffan och i livet.